Nieuwe Ford Mustang: tot 500 pk sterk!

Sterker dan ooit

Ford Mustang
Ford MustangFord MustangFord MustangFord Mustang Dark HorseFord Mustang Dark HorseFord Mustang Dark HorseFord MustangFord MustangFord MustangFord MustangFord Mustang

Eerder dit jaar presenteerde Ford de nieuwe zevende generatie van de Mustang. Hoe krachtig die nieuwe Ford Mustang wordt, was nog niet bekend. Tot nu! Als vroeg kerstcadeautje geeft Ford namelijk vrij hoe krachtig de verschillende motorversies van de nieuwe 'Stang zijn.

In september maakten we digitaal kennis met wat Ford de nieuwe zevende generatie van de Mustang noemt. Die nieuwe Ford Mustang lijkt overigens meer een grondige doorontwikkeling van het vorige model, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we benieuwd zijn naar de hoeveelheid pk's en Nm's die het model naar de achterwielen zendt. Zoals verwacht zijn dat er weer een heleboel.

De nieuwe Ford Mustang komt alleen met V8 naar Nederland. De Amerikaanse tak van Ford meldt nu dat de 'Coyote' 5.0 V8 in de Mustang GT 486 pk en 567 Nm levert. Althans, als je de Mustang GT bestelt met het uitlaatsysteem met actieve kleppen. Laat je die uitlaat voor wat het is, dan moet je genoegen nemen met een evengoed zeer acceptabele 480 pk en 563 Nm. De huidige Ford Mustang GT met 5.0 V8 schopt het tot 449 pk en 529 Nm.

Ford Mustang Dark Horse

Ford Mustang Dark Horse

Ford Mustang Dark Horse

Maar dat is nog niet alles. De nieuwe Ford Mustang kent namelijk ook een extra krachtige Dark Horse-uitvoering en ook die komt naar Nederland. De Ford Mustang Dark Horse krijgt net als Mustang GT een 5.0 V8, maar dan wel een die 500 pk en 567 Nm opwekt. Daarmee is de Mustang Dark Horse de krachtigste Mustang zonder Shelby-bemoeienis ooit. De achtcilinder van de Dark Horse heeft onder meer een aangepaste krukas en verstevigde drijfstangen. De toerenbegrenzer hakt er pas bij 7.500 tpm in.

2.3

Eerder knipte Ford de 2.3 Ecoboost viercilinder al uit het leveringsgamma van de uitgaande Ford Mustang. De 2.3 Ecoboost keert niet terug met de komst van de nieuwe Mustang, maar in thuisland de Verenigde Staten komt de 'Stang wél weer beschikbaar met een viercilinder. Die is 315 pk en 475 Nm sterk. De vorige 2.3 schopte het tot 290 pk en 440 Nm. Ook een aardig verschil dus.

Nederlandse prijzen van de nieuwe Ford Mustang hebben we nog niet.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.