Ford Mustang Dark Horse ook voor Nederland

Extra sterke topversie

Ford Mustang Dark Horse

Ford brengt de nieuwe Mustang ook weer uit in Nederland en wij krijgen hem alleen maar met V8. Nu weet AutoWeek ook dat de krachtigste versie onze kant op komt: de grofweg 500 pk sterke Ford Mustang Dark Horse.

In september presenteerde Ford de langverwachte nieuwe Mustang. Die pakt het in grote lijnen hetzelfde aan als zijn voorganger, al tref je vooral ín de jongste Mustang wel de nodige veranderingen. Onderhuids is er eveneens werk van gemaakt om hem weer net wat scherper dan zijn voorganger te maken en dat zien we onder meer terug bij de Dark Horse. Deze nieuwe topper van het Mustang-aanbod krijgt namelijk een 5.0 V8 in zijn neus die naar verwachting om en nabij de 500 pk vermogen levert. Ford voorzag de achtpitter van de Mustang Dark Horse onder meer van sterkere drijfstangen en een aangepast motormanagement om dat vermogen eruit te halen. Schakelen gaat met de handgeschakelde Tremec-zesbak met andere overbrengingen dan de standaard Getrag-transmissie, of de eveneens wat anders afgestelde tientraps automaat.

Ford Mustang Dark Horse

Ford Mustang Dark Horse

Al met al maakt het de Ford Mustang Dark Horse zo'n 50 pk sterker dan de uitgaande Mustang GT en 40 pk krachtiger dan het huidige hier leverbare topmodel, de Mustang Mach 1. Een flinke sprong dus. De Dark Horse onderscheidt zich verder van zijn mildere broers met extra aerodynamische snufjes, zoals een dikke splitter onderaan de gewijzigde voorbumper, een achterspoiler, dikke diffuser en bredere sideskirts. Aan het gapende gat in de motorkap is niet te missen dat er een krachtigere V8 in de neus ligt. Een sperdifferentieel, grotere stabilisatorstang achter en stuggere vering: het is er allemaal bij. Het moet van de Ford Mustang Dark Horse de meest 'circuitwaardige' af-fabriek Mustang maken en wij kunnen het hier in Nederland gaan uitproberen. Ford Nederland vertelt ons dat de Dark Horse onze kant op komt. Een prijs is er nog niet.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.