Ford Mustang Fastback GT 5.0 V8 (2015)

Ford Mustang Fastback GT 5.0 V8 (2015)

UitvoeringMustang Fastback GT 5.0 V8
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2021

Aanschaf en 1e Rit

Met enige tegenzin toch besloten om mijn 2006 Mustang GT te verkopen, zonde maar aangezien ik net over de grens, in Duitsland, ging wonen was het verstandiger om de auto te verkopen en in Duitsland iets anders te halen .

Maar wat gaat het worden? Ik heb eventjes een Japanse of Duitse bolide overwogen, een proefrit gemaakt in een 2011 S5, een 2013 330d en een ritje in de 2017 370Z van een vriend. Leuke auto's en zeker waardige kandidaten maar helaas is het al te laat voor mij en ben ik verslaafd aan de Amerikaanse achtcilinder.

Dus toch maar opzoek naar een Amerikaan, eerst een Camaro of Challenger overwogen omdat ik eens iets anders wil proberen dan de Mustang maar helaas zit er veel rommel tussen de Amerikaanse import. Toch maar weer naar de Mustang gaan kijken. Aangezien het EU model van de Mustang populair is in Duitsland, is er genoeg keuze.

Na een korte zoektocht beland bij een mooie "Magnetic Metallic" GT bij een particulier. Hij was de eerste eigenaar, onderhoud volledig gedocumenteerd en inclusief een zet winterbanden met velgen. Ik was nog niet helemaal overtuigd omdat ik bang was dat de 6e generatie Mustang dat ruwe randje was verloren en ik nog niet eerder in een 6e generatie had gereden. Gelukkig kreeg ik geen gelijk.

Het is, voor mij, precies de juiste balans tussen comfort en sportiviteit (inmiddels met behulp van de onafhankelijke wielophanging) en de ruwe ervaring die ik gewend ben van de vorige Mustangs.

Nu is het nog even wachten op de kentekenplaten want het Strassenverkehrambt heeft het schijnbaar heel druk. Zodra ik wat meer kilometers heb gemaakt laat ik meer van mij horen.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens