Nieuwe Ford Maverick is niet wat het lijkt

Schijn bedriegt

Ford Maverick spionage

Ford is op pad met de nieuwe Maverick en gelukkig is daar beeld van. Al kunnen deze foto's in eerste instantie wel voor wat verwarring zorgen.

Zo op het eerste gezicht staat hier een enorme SUV/MPV op de foto, maar dat is dubbel onjuist. Allereerst is-ie (voor Amerikaanse begrippen) niet groot én daarbij is het ook geen SUV. Hier staat namelijk de pick-up die ónder de Ranger in het aanbod komt. Naar alle waarschijnlijkheid luistert de auto naar de naam Maverick. Die naam plakte Ford vroeger al op zijn kleinste, waarvan er overigens ook ooit eentje in Nederland geleverd is. In de VS stond die laatste Maverick te boek als de Escape, maar nu stoft Ford dus de Maverick-naam weer af voor de thuismarkt.

Hoewel ze in Michigan goed hun best hebben gedaan op de camouflage, zit er achter de zogenaamde achterste zijruiten gewoon een open laadbak, geen derde zitrij. De Maverick dook begin dit jaar ook al eens op met een enorm bouwwerk achterop. Toen liet Ford al weten dat er inderdaad een model onder de Ranger komt. De auto deelt naar verluidt zijn basis met de gloednieuwe Bronco Sport. Mogelijk krijgt-ie een vergelijkbaar neusje, maar in ieder geval onder de kap verwachten we dus een bekend verhaal. De Bronco Sport heeft zowel de hier in Nederland bekende 1,5-liter EcoBoost als de 2,0-liter EcoBoost op de bestellijst staan. Opnieuw redelijk bescheiden voor Amerikaanse begrippen dus, maar net als bij de Bronco Sport hoeven we geen Europese marktintroductie te verwachten.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.