Nieuwe elektrische Mini in beeld

Arsenaal aan nieuwe EV's

Mini
Mini Mini Mini Mini Mini

De elektrische driedeurs die Mini momenteel in de showrooms heeft staan is de eerste maar zeker niet de laatste EV van het merk. Het merk kondigt een reeks nieuwe modellen aan en laat daarbij direct een ingepakte versie van een nieuwe elektrische hatchback zien.

Mini wil dat vanaf 2027 de helft van de auto's die het verkoopt volledig elektrisch is en met enkel de huidige elektrische Mini Electric gaat het merk dat natuurlijk niet redden. Zeker niet als je weet dat Mini in 2025 zijn laatste nieuwe model presenteert dat nog leverbaar wordt met verbrandingsmotoren en dat 2030 het jaar is waarin het modellenaanbod van Mini alleen nog uit elektrische auto's bestaat. Wat zit er dan allemaal in het vat?

Mini

Mini

Behoorlijk wat. In 2023 komt Mini namelijk met de eerste van een reeks volledig nieuwe elektrische modellen. Mini komt niet alleen met een nieuwe elektrische driedeurs hatchback, maar ook met twee elektrische cross-overs. Een van die hoogpotigen komt in wat Mini omschrijft als 'het compacte segment', de ander in het 'compacte premiumsegment'. Deze nieuwe modellen met een elektrische aandrijflijn, zijn volgens Mini ook nog gewoon leverbaar met benzine- en dieselmotoren. Mini meldt ook dat in 2023 een nieuwe Countryman het levenslicht ziet. Die auto komt dus ook als EV op de markt. Daarbij geeft Mini de eerste beelden vrij van een nieuwe elektrische hatchback, hetgeen bewijst dat Mini met zijn design het pad van de evolutie blijft bewandelen.

Daarnaast geeft Mini aan dat het twee elektrische modellen gaat produceren in China, onder andere om de positie op de Chinese markt te versterken. De nieuwe Countryman loopt echter gewoon in Europa van de productieband, maar niet in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe Countryman wordt namelijk in het Duitse Leipzig gebouwd. Niet eerder bouwde Mini een auto in Duitsland. Opvallend: Mini maakt ook melding van de komst van een nieuw (elektrisch) model voor wie op zoek is naar een auto met meer interieurruimte. Dat zou zomaar een hint kunnen zijn naar de komst van een MPV-achtig model in de stijl van de Vision Urbanaut

De Mini-fabriek in Oxford wordt echter niet vergeten. Dat blijft volgens Mini 'het hart van het merk'. Vanaf 2025 gaat Mini daar in ieder geval de nieuwe Cabrio bouwen, die nu nog bij VDL in Nederland wordt geproduceerd.

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.