"Nieuwe Citroën SM op Autosalon van Parijs"

"Nieuwe Citroën SM op Autosalon van Parijs"
Veel mooier dan dit wordt het nieuws niet. Citroën zou op de Autosalon van Parijs een moderne interpretatie van de SM presenteren.
Citroën viert dit jaar het veertigjarig bestaan van de SM. Die auto was een coupé op basis van de DS met een V6 van Maserati. Vandaar ook de typeaanduiding, die staat voor Sport Maserati. Dat merk was destijds eigendom van Citroën. Om het jubilieum van Sa Majesté te vieren wordt volgens de Italiaanse krant La Repubblica op de Autosalon van Parijs, komend najaar, een concept car van een grote coupé getoond in de geest van de SM. Maserati-techniek is vandaag de dag voor Citroën niet meer mogelijk. Dat merk is tegenwoordig stevig verankerd in het Fiat-concern. Citroën kiest daarom voor het mooiste wat het PSA-concern zelf in huis heeft. De showauto krijgt een meer dan 200 pk sterke diesel met hybridetechniek. De SM nieuwe-stijl  is opnieuw gebaseerd op een grote sedan, dat kan dus de C5 of C6 zijn. Verder krijgt de auto geen uitdrukkelijke sportieve inborst: net als de SM wordt het een comfortabele auto voor de lange ritten.

PRIVATE LEASE Citroën SM

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 384
 
DirectLease
Citroen C4 PureTech 100 Feel (5D/6H)
€ 459
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 685
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 818
 

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.