Nieuwe betaalbare elektrische auto uit Marokko op komst

Op nar 20206

Atlas

Maak kennis met Atlas, een ambitieus nieuw bedrijf dat in Marokko elektrische auto's wil gaan bouwen. De EV's van Atlas moeten vooral betaalbaar worden.

Het nieuwe voluit Atlas E-Mobility Group geheten Atlas is een Engels-Marokkaans bedrijf dat zichzelf de missie heeft gegeven om met de eerste in Afrika ontworpen en ontwikkelde elektrische auto te komen. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Londen is gevestigd, gaat 'Engels vakmanschap en baanbrekende Marokkaanse technologie' combineren ten einde een betaalbare elektrische auto op de markt te brengen. Reken op een model zonder al te veel poespas.

De eerste elektrische auto van Atlas krijgt een ontwerp dat is geïnspireerd op 'Marokkaans design' en komt in 2026 op de markt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Volgens Atlas-CEO Mohammed Yehya is Atlas van mening dat Afrika "[...] in de EV-transitie wordt genegeerd door bedrijven". Atlas moet naar eigen zeggen helpen om in Afrika het vervoer dat van fossiele brandstoffen afhankelijk is, te beëindigen. Het bedrijf gaat niet alleen EV's produceren, maar wil samen met niet nader toegelichte partners onder meer ook laadnetwerken optuigen.

Lezersreacties (77)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens