Nieuwe Abarth 595 gelanceerd

Giftige schorpioen onder het mes

Abarth 595 facelift
Medio vorig jaar ging de Fiat 500 onder het mes en vandaag is het moment daar dat ook de versies van Abarth met een frisse verpakking aan de wereld worden voorgesteld.

In juli vorig jaar besloot Fiat dat het tijd was om de in 2007 op de markt gebrachte 500 een facelift te geven. Hoewel de retrorakker volgens Fiat op tientallen punten was vernieuwd, werd er aan het uiterlijk van de 500 nauwelijks gesleuteld. Waarom zou het merk ook, de 500 is al jarenlang een verkoopsucces voor de Italianen. Inmiddels hebben we de vernieuwde 500 al uitgebreid aan de tand gevoeld. Ook Abarth heeft nu zijn versies in opgefriste vorm gepresenteerd.

De vernieuwde 595 - ook als Cabrio te krijgen - is wederom beschikbaar in drie smaken: 595, 595 Turismo en 595 Competizione. Volgens Abarth is de 595 prima geschikt om zelf motorisch onder handen te nemen. De Turismo is de 'GT-versie' van het stel en de Competizione richt zich opnieuw op de liefhebbers van 'spijkerhard' .

De 1.4 T-Jet viercilinder perst er in de 595 en 595 Turismo meer vermogen uit. De eerste is nu 145 pk en 206 Nm sterk, de Turismo schopt het tot 165 pk en 230 Nm. De Competizione houdt zijn 180 pk's en sprint daarmee in 6,7 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Nieuw voor de laatste versie is een - optioneel - mechanisch sperdifferentieel.

Vanbuiten zien de nieuwelingen te herkennen aan het nieuwe front en de gewijzigde achterzijde. Aan de voorkant vinden we de bekende nieuwe lichtunits én een nieuwe bodykit met enorme luchtopeningen. Aan de achterzijde zien we eveneens de nieuwe lichtunits van de 500. Lager plaatst Abarth een gewijzigde diffuser. Verder heeft Abarth nieuwe wielen én nieuwe kleuren beschikbaar gesteld. Voor het eerst zijn de Abarths leverbaar met Uconnect, gekoppeld aan een 5-inch of 7-inch metend scherm.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.