Pogea Racing Hercules is brede Abarth 595

Cosmetisch én technisch aangepakt

Pogea Racing Hercules
Pogea Racing HerculesPogea Racing HerculesPogea Racing HerculesPogea Racing HerculesPogea Racing HerculesPogea Racing HerculesPogea Racing HerculesPogea Racing Hercules

Tuner Pogea Racing heeft de Abarth 595 onder handen genomen. De kleine sportmachine krijgt niet louter optisch machtsvertoon, want Pogea heeft ook in technisch opzicht het nodige werk verricht.

Onlangs pakte Abarth de 595 nog op detailniveau aan, met weinig grote aanpassingen tot gevolg. Voor wie meer optisch en technisch vuurwerk verlangt, biedt de Duitse tuner Pogea Racing soelaas. De Hercules is om te beginnen een behoorlijk stuk breder dan de standaard 595 dankzij uitgeklopte wielkasten en een bijpassende nieuwe sideskirt. Daarbij lijkt het alsof er extra luchtsleuven zijn aangebracht, maar die zitten er puur voor de show. Daarnaast zijn de grote achterspoiler en de extra koelsleuven in de motorkap niet te missen. Om de impact op het gewicht te minimaliseren zijn alle onderdelen van koolstofvezel. Om het af te maken monteert Pogea nieuw schoeisel in de vorm van 18-inch multispaaks wielen.

Daar blijft het niet bij, want de 1.4 T-Jet kan desgewenst gekieteld worden tot 220 pk en 350 Nm koppel. Die vermogenstoename van 40 pk ten opzichte van de standaard Abarth 595 Competizione is te danken aan een sportuitlaat met aangepaste downpipes en een upgrade van de ECU. Daarmee moet het sportieve kleinood volgens Pogea in 6,2 seconden naar de 100 km/h kunnen sprinten, een halve seconde sneller dan de Competizione. Overigens zijn dat gezien het verleden van het tuningbedrijf nog milde cijfers. Pogea richt zich niet alleen op het vermogen: desgewenst kan de klant opteren voor coilovers van KW, waarmee Pogea een beter weggedrag dan het fabrieksonderstel belooft. De prijs van de bovenstaande modificaties is niet bekend, maar ga er maar niet vanuit dat het een goedkope aangelegenheid is.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.