Vilner ontvouwt zich in Abarth 595

'Italiaanser dan ooit' - Vilner

Vilner Abarth 595
Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595Vilner Abarth 595
Laat het aanpassen van interieurs maar aan de creatieve geesten van bedrijven als Carlex Design en Vilner over. Die laatste heeft zich ditmaal gestort op de Abarth 595.

Het in Bulgarije gevestigde Vilner schuift zijn visie op de vorig jaar aangescherpte Abarth 595 naar voren. Naar eigen zeggen is de door de Bulgaren aangepaste 595 'Italiaanser dan ooit'. Daarmee doelt de aanpasser ongetwijfeld op de in de kleuren van de Italiaanse vlag uitgevoerde streep die over de motorkap en de achterklep loopt. Het dak wordt wegens de aanwezigheid van een panoramadak overgeslagen, maar in plaats daarvan zet de tricolore-lijn zich in het binnenste van de 595 door. Zo loopt de lijn optisch van de motorkap door over het dashboard en de stoelen.

Vilner plakt her en der extra Abarth-logo's op de two-tone uitgevoerde lichtmetalen wielen. Geen tuner die de vloermatten overslaat, derhalve is ook deze creatie voorzien van aangepaste exemplaren van alcantara met randen van leer. Een geborduurd 595-logootje kan natuurlijk niet ontbreken. Een gelijksoortige afwerking komen we tegen op de stoelen en de deurpanelen. De middenconsole wordt afgewerkt met zwart alcantara.

Van echte motorische tuning is geen sprake. De 595 behoudt zijn 145 pk en 206 Nm sterke 1,4-liter grote T-Jet. Wel monteren de Bulgaren een Record Monza-uitlaatsysteem.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.