Nieuw gezicht voor Opel Vectra en Signum

Opel Vectra
Opel VectraOpel VectraOpel VectraOpel VectraOpel VectraOpel Vectra
Opel presenteert de gefacelifte versies van de Vectra en de Signum. Van de Vectra zijn de eerste foto's vrijgeven. Niet alleen het uiterlijk is gewijzigd ook de techniek is bijgeschaafd.
Opel presenteert de gefacelifte versies van de Vectra en de Signum. Van de Vectra zijn de eerste foto's vrijgeven. Niet alleen het uiterlijk is gewijzigd ook de techniek is bijgeschaafd. De Opel Vectra en Signum dateren uit 2002. Nu voorziet Opel beide modellen van een vernieuwd uiterlijk dat past bij de vormgeving van de Astra, Tigra Twin Top en Zafira: de nieuwste modellen van Opel. De eerste foto's van de Signum worden over enige tijd verwacht. De Vectra is nu voor het eerste in zijn vernieuwde vorm te zien.
In het interieur kreeg de bekleding van de bovenzijde van het dashboard en de portieren nieuwe bekleding en door een vernieuwd instrumentenpaneel heeft het interieur in zijn geheel een wat lichtere indruk gekregen. Voorts zijn er nog gewijzigde luchtroosters en verchroomde details.
Het grootste nieuws op het motorengebied is dat de 3,2-liter V6 met 211 het veld ruimt. Daarvoor komt een 2,8-liter V6 turbo met 230 pk in de plaats. Deze krachtbron komen we binnenkort ook tegen in het topmodel van de Saab 9-3 waar hij 250 pk levert. Ook op het gebied van diesels is er nieuws: het programma wordt aan de onderzijde aangevuld met de 100 pk 1,9-liter CDTi die ook al in de Zafira en de Astra te vinden zijn.
Ook aan het onderstel in de nieuwe Vectra is het nodige gewijzigd. Onder meer de vering en demping aan de voor- en achterzijde zijn aangepast en Opel belooft dat de besturing voortaan stabieler is in de rechte lijn. Tot slot zijn er meedraaiende bi-xenon koplampen en wordt er op latere termijn een Trailer Stability Assist leverbaar die het scharen van de auto met een aanhanger of caravan helpt voorkomen.