Nexcel komt met motorolie van afvalstoffen

Kauwgom en kerstbomen

Motorolie van afvalstoffen

Nexcel, een innovatietak van Castrol, komt met een motorolie die geheel is gemaakt van afvalstoffen. Heel bijzondere afvalstoffen bovendien, want het bedrijf rept onder meer over kerstbomen en kauwgom.

Behalve 180 kauwgompjes en een oude kerstboom zijn er veertien batterijen, 500 ml gebruikt frituurvet en één gram kit in de olie verwerkt. Ook is er één liter gebruikte motorolie gebruikt. Het resultaat is een product dat nog niet is bedoeld voor de verkoop, maar wel moet laten zien dat het echt mogelijk is om uit afval een motorolie te creëren.

Nexcel heeft bovendien nagedacht over de toepassing van zijn olie. Het komt tegelijkertijd met een Oil Management System, dat het dankzij een aparte opvangtank mogelijk maakt om olie in 90 seconden te vervangen. Dat is zeker bij ‘hergebruikte’ olie handig, omdat dat volgens het bedrijf lastig te mengen valt met eventuele restanten die achterblijven. Ook is volgens de officiële lezing niet duidelijk wat de levensduur van de olie zal zijn.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.