NEVS heeft toestemming om te bouwen in China

'Elektrische Saabs' nu echt in aantocht

NEVS heeft toestemming om te bouwen in China
Goed nieuws voor NEVS, het Chinese bedrijf dat de restanten van Saab kocht. Het bedrijf heeft alle benodigde stempels gekregen om in China te starten met het produceren van elektrische auto's.

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), het Chinese bedrijf dat na het op de fles gaan van Saab de de overblijfselen van het Zweedse merk kocht, mag in zijn nog te bouwen fabriek in het Chinese Tianjin elektrische auto's gaan produceren. Daarmee heeft NEVS een primeur te pakken: het is de eerste joint-venture met niet-Chinese investeerders die een dergelijke goedkeuring heeft gekregen van de Chinese overheid.

De te bouwen productiefaciliteit moet eind dit jaar zijn poorten openen. Jaarlijks wil het bedrijf 200.000 elektrische personenauto's gaan bouwen. Aanvankelijk start NEVS met de productie van maar liefst 150.000 elektrische 9-3 Sedans, een vloot auto's die aan leasebedrijf Panda New Energy worden geleverd.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.