Naran Automotive is ambitieuze nieuwkomer

De meeste dromen...

Naran Automotive teaser

Naran Automotive is een jonge start-up die zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van - hoe kan het ook anders - een hypercar.

Onze Engelse collega's van AutoExpress maken melding van de aangekondigde debutant van Naran Automotive, een start-up die niets anders wil zijn dan de beste hypercarfabrikant ter wereld. De start-up slingert dan ook wilde cijfers de wereld in. Die cijfers horen bij de Naran, een extremist waar Naran Automotive al een set teaserafbeeldingen van klaar heeft liggen.

De Naran wordt een extremist waarvan Naran Automotive naar eigen zeggen 'slechts' 108 exemplaren gaat verkopen. Het bedrijf, dat is genoemd naar zakenman Ameerh Naran, onder meer eigenaar van een bedrijf waar je privévliegtuigen kunt boeken, geeft zijn eerstgeborene een 1.500 pk en 1.036 Nm sterke biturbo-V8. Opvallend hierbij: die machine ligt niet direct achter de voorstoelen, maar is wel voor de achteras geplaatst. Op papier dus een middenmotor. Het achterwielaangedreven gevaarte zou in een ruime twee tellen naar een snelheid van 100 km/h moeten kunnen schieten. De topsnelheid zou tussen de 370 en 400 km/h moeten liggen. Veelvuldig gebruik van koolstofvezel zou voor een wagengewicht van maximaal 1.500 kilo moeten zorgen.

Of de Naran daadwerkelijk gaat komen, valt nog te bezien. Medio augustus zou Naran Automotive de orderboeken in ieder geval al willen openslaan.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.