Modeljaar-update voor Subaru WRX

Nieuwe looks, zelfde kracht

Subaru WRX 2018
Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018Subaru WRX 2018
De Subaru WRX kennen we inmiddels alweer een aantal jaar. Tijd voor een update!

In 2014 stelde Subaru de WRX aan de wereld voor, de overtreffende trap van de Impreza die sinds dat jaar een eigen modelnaam kreeg. In de Verenigde Staten is het model nu opgefrist.

Wereldschokkend zijn de wijzigingen niet. Subaru geeft de WRX een andere grille, grotere luchtopeningen, nieuw lichtmetaal en led-koplampen. Zo moet de WRX er nog even tegenaan kunnen. Een compleet nieuwe generatie Impreza is al gepresenteerd, het zal echter nog tot 2019 duren voordat een nieuwe WRX zijn spieren mag laten rollen.

Het blijft niet bij uiterlijke aanpassingen. Zo is het onderstel onder de loep genomen en is de vierwielaandrijving opnieuw afgestemd. Achter de nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen houdt zich nieuwe remmerij van Brembo schuil. Op motorisch vlak geen nieuws; de 2,5-liter geblazen boxermotor blijft 305 pk sterk.

Subaru meldt verder dat de WRX praktischer dan ooit is. Op de lijst met noviteiten komen we fraaiere materialen tegen, evenals een middenarmsteun met bekerhouders. De achterklep opent voortaan sneller en Subaru gebruikt dikker glas voor de zijruiten ten behoeve van een betere geluidsisolatie. Dikkere deurrubbers en met schuim gevulde raamstijlen moeten daar verder aan bijdragen. In het interieur monteert Subaru voortaan een 5,9- in plaats van een 4,3-inch metend infotainmentscherm. Op de bestellijst staat nu zelfs een 7-inch grote unit.

Op veiligheidsgebied profiteert de gespierde Japanner van een uitgebreider EyeSight-pakket.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum