Mitsubishi verwacht minder productie

Sjoemelen met cijfers heeft gevolgen

Mitsubishi verwacht minder productie
Mitsubishi verwacht een stevige daling in de verkoopcijfers. Het merk heeft te kampen met de heftige gevolgen van feit dat eerder dit jaar bekend werd dat het met verbruikscijfers heeft gerommeld.

Mitsubishi verkocht in het fiscale jaar 2015 wereldwijd ruim 1 miljoen auto's. In het fiscale jaar 2016 verwacht het concern 8 procent minder auto's te zullen verkopen.

Voor Japan wordt een totale verkoop van 60.000 auto's verwacht. Dat is 41 procent minder dan vorig jaar. In Noord-Amerika zal de verkoop iets stijgen, en wel met 2 procent tot 138.000 stuks. In Europa valt de verkoop met 187.000 stuks naar verwachting 9 procent lager uit.

In april kwam aan het licht dat Mitsubishi bewust verkeerde testmethodes had gebruikt om verbruikscijfers van - aanvankelijk - een aantal van zijn kei-cars te meten. De COO van Mitsubishi is reeds opgestapt. Nissan - sinds kort de grootste aandeelhouder van Mitsubishi - zegt te gaan onderzoeken of Mitsubishi ook buiten Japan gerommeld heeft met verbruikscijfers.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Arval
Mitsubishi Space Star 1.2 Connect+ (5D/5H)
€ 273
 
Arval
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Intense+ (5D/CVT)
€ 614
 

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.