Mitsubishi druk in Tokio

Mitsubishi Outlander
Op de Tokyo Motor Show heeft Mitsubishi naast de Concept X nog drie primeurs: een bijzondere mpv, een innovatieve mini én de nieuwe Outlander maakt zijn beursdebuut.
Op de Tokyo Motor Show heeft Mitsubishi naast de Concept X nog drie primeurs: een bijzondere mpv, een innovatieve mini én de nieuwe Outlander maakt zijn beursdebuut.
De Outlander is de opvolger van de middenklasse SUV die op het moment in het programma is. Het nieuwe model zal pas begin 2007 in Nederland arriveren. Deze auto zal naar verwachting ook dienen als basis voor een SUV van de Franse merken Peugeot en Citroën. In de eerste instantie zal de auto leverbaar zijn met een 2,4-liter viercilinder motor uit het 'World Engine'-programma waartoe naast Mitsubishi ook Hyundai en Chrysler behoren. Of Mitsubishi de diesels voor de Outlander van Volkswagen (zoals in de Grandis) of PSA zal betrekken is nog niet duidelijk. De Outlander die in Tokio wordt getoond kan worden voorzien van vijf of zeven zitplaatsen

De Mitsubishi i concept valt op door zijn geringe lengte van 3,40 meter en in verhouding enorme wielbasis van 2,55 meter. Volgens zijn scheppers biedt de auto daarom een enorme binnenruimte. De i is verder voorzien van een driecilinder turbomotor van 64 pk De motor is achterin geplaatst zodat aan de voorkant voldoende ruimte is om energie te absorberen bij een eventuele aanrijding.

De Mitsubishi Concept-D:5 is een vingeroefening voor een opvolger van de L400, de grote bestelauto in het programma. Het studiemodel is voorzien van een nieuwe 2,4-liter motor en een zestraps CVT automatische versnellingsbak. De auto is daarnaast voorzien van vierwielaandrijving en is rijkelijk voorzien van veiligheidssnufjes. De 4,73 meter lange Concept-D:5 heeft tien sensoren aan boord die alarm slaan als personen of obstakels te dicht bij het voertuig komen. Daarnaast is er 'Lane Trace Assist' waarbij een camera in de gaten houdt of de auto goed binnen de lijnen van de weg blijft. Wanneer er een afwijking wordt geconstateerd, stuurt hij zelf bij. Tot slot is er een adaptieve cruise control.

PRIVATE LEASE Mitsubishi