Mini-programma dijt uit

Mini Roadster Concept
BMW gaat het Mini-programma de komende jaren flink uitbreiden. We kennen al de Countryman en de Coupé en de Speedster. Maar daarmee is het assortiment nog niet volledig.
Mini gaat het modellenprogramma de komende jaren nog verder uitbreiden. Het doorgaans goed ingelichte Bimmerfile weet te melden welke Mini's er voor de komende jaren op stapel staan. Allereerst is er de Countryman Crossover. Die verwachten we in het begin van het volgende jaar en is niet alleen de grootste Mini tot nu toe, maar ook de eerste Mini met vierwielaandrijving. Standaard is het een vierzitter; een achterbank waar drie mensen op passen, is een optie. Later in 2010 toont Mini een Moke concept. Die heeft een compleet uitgekleed interieur en een afneembaar dak, net als zijn voorganger die in de jaren '60 is gepresenteerd. Wanneer deze concept wordt getoond hangt af van wanneer de productieversies van de Coupé en Speedster klaar zijn. Die krijgen voorrang op de nieuwe showauto. Tot slot zit er nog een MPV-achtige in de pijplijn. Die wordt bij BMW intern Spacebox genoemd en die aanduiding zijn we eerder tegengekomen bij de Citroën C3 Picasso – dan weet je meteen welke kant je op moet denken voor deze Mini. Daarnaast wordt bij Mini nog gesproken over een sedanversie en een pickup, die met name interessant is voor de Amerikaanse markt. Of die plannen werkelijkheid worden, moet de tijd leren. In 2013 begint alles opnieuw met een compleet nieuw model. Die zal hoogstwaarschijnlijk gebruik gaan maken van de driecilinder benzinemotoren die PSA vanaf volgend jaar levert in de nieuwe Citroën C3. De verwachting is dat BMW en PSA in de toekomst nader tot elkaar komen en meer componenten dan alleen de motoren gaan uitwisselen en dat dit zeker zijn weerslag zal hebben op de derde generatie Mini die onder de vleugels van BMW tot stand komt.  

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.