Milan Automotive presenteert 'Milan Red'

Oostenrijkse ambitie

Milan Automotive Milan Red
Het hagelnieuwe Milan Automotive heeft zijn eerste supercar gepresenteerd. De eerstgeborene draagt de naam Milan Red.

In het Oostenrijkse Leobersdorf heeft zich een kleine en nieuwe supercarfabrikant gevestigd: Milan Automotive. Het bedrijf stelt vandaag zijn eerste model aan de wereld voor: de Milan Red.

De Milan Red is een opmerkelijk gelijnde supercar die met name aan de voorzijde afwijkt van wat we momenteel op designtechnisch gebied tegenkomen in de hogere lagen van de sportieve autowereld. Enorme koelopeningen en gebogen vormen bepalen hier het beeld, wulpse vormen die ook aan de achterzijde terugkeren onder de led-verlichting.

Zoals gebruikelijk bij start-ups, blaast ook Milan Automotive hoog van de toren over indrukwekkende vermogens. Zo zou de 4,73 meter lange achterwielaangedreven Milan Red slechts 1.300 kilo wegen en moet hij dankzij een 1.325 pk sterke 6,2-liter grote V8 in 2,47 tellen vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h kunnen sprinten. De topsnelheid moet dankzij die van maar liefst vier turbo's voorziene achtcilinder op 400 km/h liggen. Schakelen geschiedt door middel van een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Milan Automotive zegt 99 exemplaren te gaan bouwen die stuk voor stuk zo'n 2 miljoen euro moeten kosten. 18 kopers zouden zich al gemeld hebben.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.