MG eZS in Amsterdam gesnapt

Elektrische Chinees naar Europa

MG eZS
MG eZSMG eZSMG eZSMG eZSMG eZS

MG brengt zeer spoedig een elektrische versie van zijn ZS op de Chinese markt, een auto die ook de oversteek naar Europa maakt. AutoWeek-lezer Arjen Wijnbergen liep de stekker-Chinees in ons eigen Amsterdam tegen het lijf.

SAIC Motor, het Chinese moederbedrijf van MG dat vooral in dat Aziatische land maar ook in het Verenigd Koninkrijk actief is, brengt in China een volledig elektrische variant van zijn ZS op de markt. De ZS, niet te verwarren met MG's versie van de Rover 45 die tussen 2001 en 2005 bestond, is een compacte cross-over die als eZS over een 150 pk en 350 Nm sterke elektrische aandrijflijn komt te beschikken. Hoe groot het accupakket van de auto is, is vooralsnog niet helemaal helder. Wel weten we dat de eZS een kleine 430 kilometer af zou moeten kunnen leggen. Het accupakket zou in 30 minuten tot 80 procent van zijn capaciteit volgeladen kunnen worden.

MG verkoopt zijn ZS ook in het Verenigd Koninkrijk en onlangs bevestigde de Engelse MG-afdeling dat de eZS ook daar verkocht gaat worden. Het door AutoWeek-lezer Arjen Wijnbergen in Amsterdam aan de laadpaal gekiekte exemplaar hangt nog fanatiek in de plakkers, maar die stickers hebben maar weinig nut. Leuk detail: de kentekenplaat van de auto wijst erop dat deze eZS afkomstig is uit Luxemburg, en dat is natuurlijk niet zomaar. SAIC Motor heeft sinds 2017 zijn Europese hoofdkwartier in dat land gevestigd.

In Nederland komt de eZS, net als de reguliere ZS, zeer waarschijnlijk niet op de markt. Mogelijkerwijs rijdt MG in ons land met de eZS rond vanwege de goede laadinfrastructuur, dat maakt het maken van testkilometers in Nederland net even aantrekkelijker.

AutoWeek nummer 12, die tot en met dinsdag 26 januari in de schappen ligt, staat bol van de verhalen over elektrische auto's. In het speciale themanummer beantwoorden we onder andere 54 vragen over elektrisch rijden, maar hebben we ook een triotest tussen de Audi E-tron, Tesla Model S en de Jaguar i-Pace. Ook zetten we de Kia e-Niro en de Hyundai Kona Electric tegenover elkaar. Dat en natuurlijk nog veel meer in deze speciale uitgave!

 

PRIVATE LEASE MG ZS

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 499
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.