Mercedes trekt doek van C-klasse Coupé

Coupé is sportiever dan reguliere C-klasse

Mercedes C-klasse Coupe
Mercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse CoupeMercedes C-klasse Coupe
De Mercedes C-klasse heeft gezinsuitbreiding: het merk uit Stuttgart heeft de coupéversie vanochtend onthuld.

De Coupé is bij de nieuwe generatie 95 mm langer en 40 mm breder geworden. De wielbasis groeit met 80 mm. Verder ligt de auto 15 mm dichter bij het asfalt dan de reguliere C-klasse.

Rijplezier staat meer centraal dan voorheen en dus monteert Mercedes een nieuwe 4-Link vooras. Deze zorgt voor meer gevoel in de besturing. Luchtvering en adaptieve demping staan op de optielijst.

De nieuweling komt beschikbaar met vier benzinemotoren. Het gaat om de C 180 (156 pk), C 200 (184 pk), C 250 (211 pk) en C 300 (245 pk). De diesels zijn de C 220 en C 250 met respectievelijk 170 en 204 pk.

In een later stadium komt natuurlijk ook een C 63 AMG Coupé. Mercedes gebruikte die versie immers al voor diverse teasers van deze auto.

De Mercedes C-klasse Coupé is vanaf oktober te bestellen, dus rond de jaarwisseling verschijnen de eerste exemplaren op onze wegen. Wie 'm eerder wil zien, kan half september ook al naar de Mercedes-stand op de IAA.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz C 180 Estate Business Line (5D/9A)
€ 809
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Luxury Line (4D/9A)
€ 851
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (123) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.