Mercedes-Benz EQS beter in beeld

Stekkeren op topniveau

Mercedes-Benz EQS Spyshots
Mercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS Spyshots

De Mercedes-Benz EQS is opnieuw in het wild gespot. Het volledig elektrische topmodel van Mercedes is nu voorzien van wat minder camouflage, waardoor beter dan ooit is te zien hoe de elektrische toplimousine zal opdrogen.

Uit eerdere foto’s kon al worden opgemaakt dat de S-klasse en de EQS in uiterlijk opzicht twee totaal verschillende modellen met een eigen identiteit worden, maar met deze laatste spyshots wordt het onderscheid nog duidelijker. Mercedes-Benz lijkt de EQS meer het silhouet van de CLS mee te willen geven. Tegelijkertijd is op de foto’s zichtbaar dat hij hoogstwaarschijnlijk voorzien gaat worden van een vijfde deur. De vorm van de koplampen doet eveneens denken aan de vierdeurs coupé van het merk. Verder valt het grote glazen dak van het prototype op, dat vrijwel volledig richting de achterruit doorloopt.

Inmiddels is het allang geen geheim meer dat Mercedes-Benz binnenkort met het volledig elektrische topmodel EQS op de proppen komt. Op de IAA van 2019 toonde Das Hausde Vision EQS aan het publiek, een futuristische concept car die diende als voorafje voor wat er uiteindelijk gaat komen. Daarbij werden meteen lekkere prestaties beloofd: de beoogde actieradius bedraagt om en nabij de 700 km en het gecombineerd vermogen van de elektromotoren moet uitkomen op 476 pk. Met een laadcapaciteit van maximaal 350 kW zou je dan binnen 20 minuten de accu weer voor 80 procent gevuld moeten hebben.

Echt concrete informatie heeft Mercedes-Benz nog niet gegeven over de EQS, maar de cijfers die tot nu toe bekend zijn lijken realistisch voor een productiemodel. Volgens de oorspronkelijke planning moeten de eerste exemplaren van de EQS nog dit jaar worden gebouwd, maar de elektrische rangetopper wordt niet voor volgend jaar in de Nederlandse showrooms verwacht.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum