Mercedes-Benz GLB komt komende zomer

Nu voor het echie

Mercedes GLB Concept

Mercedes-Benz heeft ons deze week met flink wat SUV-nieuws overspoeld. Gisteren nog ontmoetten we de gloednieuwe GLS, eerder deze week trok het merk in China het doek van de GLB Concept. De komst van de productieversie van de GLB is nu vastgesteld.

Tijdens een persconferentie - voor ons - gisterenavond liet Brita Seeger volgens Motor1 in New York meer weten over het laatste nieuws bij Mercedes-Benz. Als hoofd van de marketing en sales en tevens als lid van de raad van bestuur waren alle spotlights op haar gericht. Naast de GLS en een speciale editie voor de EQC, belichtte ze de eerder onthulde GLB Concept. Tussen neus en lippen door liet Seeger weten wanneer we de productieversie van deze compacte SUV kunnen verwachten.

Voor aankomende zomer staat de onthulling namelijk op de agenda! Nu wil het ‘toeval’ dat aan het einde van de zomer de grote IAA-show in Frankfurt haar deuren opent. Of de GLB daar ook daadwerkelijk staat, is vooralsnog onbekend. Het zou ook zomaar kunnen dat Mercedes-Benz een op zichzelf losstaand evenement organiseert voor de grote wereldpremière.

De concept-car die we deze week in Sjanghai zagen staan, geeft een goede vooruitblik op wat ons te wachten staat. Bedenkt de dakkoffer met verlichting even weg en monteer denkbeeldig iets kleinere wielen onder de GLB Concept en je hebt de productieversie voor je.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 678
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 793
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 815
 

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.