Mercedes-Benz GLB-klasse duikt op in Praag

Achterlichtunits in beeld

Mercedes-Benz GLB-klasse
Mercedes-Benz is uitvoerig aan het testen met de GLB-klasse, een nieuwe compacte SUV van het merk. AutoWeek-lezer Kristof Fostier liep de nieuwkomer in Praag tegen het lijf en was vlug genoeg om de auto te vereeuwigen.

Eerlijk is eerlijk: het is bij lange na niet de eerste keer dat een ingepakte GLB-klasse is vastgelegd. De auto dook al twee keer eerder op, maar nu is met name de achterkant minder fanatiek bedekt met camouflagemateriaal. Voor het eerst is goed zichtbaar dat de auto horizontaal georiënteerde achterlichten krijgt in de stijl van die van de GLC-klasse.

De GLB-klasse is één van de modellen waaruit Mercedes' compacte modelfamilie straks gaat bestaan. De auto deelt zijn MFA2-basis met de nieuwe A-klasse, die tal van andere broertjes krijgt. De A-klasse Sedan is al bekend, maar daarnaast komt het merk met de ster nog met een CLA-klasse, een nieuwe CLA Shooting Brake, een nieuwe B-klasse, een nieuwe GLA-klasse en dus deze GLB-klasse. De auto lijkt een relatief opvallend hoekige vorm te krijgen en daarmee heeft de SUV zelfs iets weg van de GLK-klasse van weleer. In de basis lijkt de GLB-klasse een voorwielaandrijver te worden. 4Matic-aandrijving zal voorbehouden zijn aan de krachtiger versies.

Het feit dat de GLB-klasse langzamerhand zijn camouflagehuidje van zich afschudt, wijst er mogelijk op dat een onthulling niet lang meer op zich laat wachten. Houd AutoWeek.nl de komende tijd dan ook nauwlettend in de gaten.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLB

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum