Mercedes-AMG Project One speelt buiten

Formule 1-techniek op de openbare weg

Mercedes-AMG Project One
Mercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project One
Na de grote onthulling tijdens de IAA in 2017 bleef het vrijwel stil rondom de Mercedes-AMG Project One. Tot vandaag, want Mercedes-Benz laat weten de afgelopen maanden druk bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van de hypercar.

Naar eigen zeggen heeft Mercedes er honderden testuren met de Project One op zitten. De hypercar lijkt dan ook vrijwel productieklaar te zijn. Motorspecialisten in Brixworth testten de aandrijflijn met hybride componenten op een testcircuit, waarna de Project One verschillende dyno-testen onderging. Mercedes lepelde de aandrijflijn vervolgens in prototypen, die sindsdien hun testkilometers op een geheime Engelse locatie maken.

De auto beschikt over een uit de Formule 1-wereld afkomstige 1,6-liter V6, waarmee de dankzij vier elektromotoren ruim 1.000 pk sterke hypercar een topsnelheid van meer dan 350 km/h moet kunnen halen. Meer dan 680 pk wordt losgelaten op de achteras. Op de voorwielen komt tweemaal 163 pk vrij. Wanneer de extremist écht van de productieband rolt, is vooralsnog onbekend.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.