Mercedes-AMG GLC 63 Coupé betrapt

Spierballen

Spyshots Mercedes-AMG GLC 63 Coupe
Spyshots Mercedes-AMG GLC 63 CoupeSpyshots Mercedes-AMG GLC 63 CoupeSpyshots Mercedes-AMG GLC 63 CoupeSpyshots Mercedes-AMG GLC 63 CoupeSpyshots Mercedes-AMG GLC 63 CoupeSpyshots Mercedes-AMG GLC 63 CoupeSpyshots Mercedes-AMG GLC 63 Coupe

Mercedes-Benz zou Mercedes-Benz niet zijn als het de nieuwe GLC geen GLC Coupé-broertje zou geven. Die GLC Coupé komt er natuurlijk gewoon en van die carrosserievariant komt ook weer een dikke AMG-smaak. Dit is de allerdikste: de Mercedes-AMG GLC 63 Coupé.

Mercedes-Benz trok in juni het doek van de nieuwe tweede generatie GLC. De nieuwe GLC is langer en lager dan zijn voorganger, maar van achteren natuurlijk niet zo laag als de nog te verschijnen nieuwe GLC Coupé. Dat die GLC Coupé komt, staat vast. Dat daar weer een buitenissige AMG-versie van komt nu ook.

Op deze foto's zie je namelijk de heftigste AMG-variant van de op stapel staande GLC Coupé. We gaan er voor het gemak nog even vanuit dat die sportieve topversie weer 63 en 63 S gaat heten. De GLC Coupé op deze foto's verraadt de AMG-genen onder meer met zijn geperforeerde remschijven, al zijn de vier hoekige uitlaateindstukken onderaan de achterzijde wellicht een nog beter punt van herkenning. De mildere maar nog altijd behoorlijk potente 43 AMG-smaken krijgen naar verwachting aan weerszijden van de kont twee ronde uitlaateindstukken.

Uit die uitlaten klinkt waarschijnlijk niet meer het gebrul van een zescilinder. Net als de nog te onthullen 63 AMG-versie van de nieuwe C-klasse krijgt ook de GLC 63 AMG waarschijnlijk een viercilinder die bijval krijgt van een elektromotor. Het wordt waarschijnlijk dus een plug-in hybride, maar wel een heel potente. Naar verluidt komt het systeemvermogen op 680 pk en 750 Nm te liggen. Dat belooft dus ook heel wat voor de GLC 63 AMG.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.