Mercedes-AMG GLC 43 4Matic gepresenteerd

Vol gas door de modder!

Mercedes-AMG GLC 43 4Matic
Mercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4MaticMercedes-AMG GLC 43 4Matic
Het Mercedes-nieuws blijft maar binnenstromen. Vandaag krijgen we de eerste AMG-versie van de GLC-klasse te zien!

Na de onthulling van een nieuw model van Mercedes is het aftellen naar de komst van de AMG-versies begonnen. De eerste GLC-klasse die de AMG-letters op zijn bilpartij krijgt gedrukt, is deze GLC 43 4Matic.

We zien een GLC-klasse met een inmiddels weinig verrassend maar nog altijd indrukwekkend ogende bodykit. Van spoilers, splitters en zwarte spiegelkappen tot een diffuser, 20-inch lichtmetalen wielen en stevige uitlaatpijpen: de AMG-genen zijn duidelijk aanwezig.

Onder de kap de bekende 3,0-liter biturbo V6 die in de GLC-klasse 367 pk en 520 Nm via een 9G-Tronic transmissie verdeelt over alle vier de wielen. Een sprint naar een snelheid van 100 km/h is in 4,9 tellen geklaard en wie het gaspedaal ingetrapt houdt, dendert door naar een begrensde topsnelheid van 250 km/h.

AMG monteert verder AMG Ride Control, een sportonderstel met adaptieve dempers dat in drie standen is te zetten. Er kan gekozen worden uit Comfort, Sport en Sport Plus. Om het 1.845 kilo wegende gevaarte weer fatsoenlijk tot bedaren te brengen, is een aangepast remsysteem geÏnstalleerd. Een marktintroductie volgt later dit jaar. Op Nederlandse prijzen zullen we nog even moeten wachten.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLC 200 4MATIC Business Line (5D/9A)
€ 1.084
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.