Mercedes-AMG C 63 S E Performance direct als sedan en Estate

Bijna 700 pk aan plug-inkracht?

Mercedes-AMG C 63 spyshots

Mercedes-Benz trekt morgen het doek van het absloute topmodel van de C-klasse. We weten nu officieel hoe die nieuwe AMG-knaller gaat heten en dat hij direct als Limousine en als Estate ter wereld komt.

Inmiddels is al even bekend dat de nog kakelverse Mercedes-Benz C-klasse altijd een viercilinder onder de kap heeft. Ongeacht de uitvoering dus. Eerder kwam dat al tot uiting in de eerste AMG-versie van het model, de C 43 met 408 pk sterke 2.0 viercilinder in plaats van een smeuïge V6. De C 43 krijgt zeer binnenkort een nog sterkere AMG-smaak boven zich. Die krijgt geen achtcilinder meer, maar eveneens een vierpitter. We hadden al het vermoeden dat die nieuwe C 63-achtige bijval zou krijgen van plug-in hybride hardware en nu Mercedes-Benz de naam van de nieuwe AMG-beul van de C-klasse vrijgeeft, weten we dat zeker.

Het nieuwe sportieve topmodel van de C-klasse heet namelijk voluit Mercedes-AMG C 63 S E Performance. Het E Performance-deel van de naam heb je al gezien bij de AMG GT 4-Door 63 S E Performance en wijst ook daar op een plug-in hybride aandrijflijn. Voor de vorm geeft Mercedes-Benz nog een laatste teaserplaat van de C 63 S E Performance vrij, maar daarop zien we slechts een koplamp.

Morgenmiddag beleeft de Mercedes-AMG C 63 S E Performance zijn publieksdebuut. Dat belooft een behoorlijk heftig model te worden, er wordt namelijk gesproken over 680 pk en 750 Nm aan hybride kracht. Ter vergelijking: de vorige C-klasse had als C 63 AMG een 510 pk sterke 4.0 V8.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz C 180 Estate Business Line (5D/9A)
€ 809
 
Arval
Mercedes-Benz C 300 e Estate Business Line (5D/9A)
€ 809
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Business Line (4D/9A)
€ 819
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.