Mazda verdubbelt garantietermijn

Van 3 naar 6 jaar

Mazda CX-60

Mazda geeft vanaf nu veel langer garantie op nieuwe auto's. De garantietermijn op nieuwe Mazda's wordt maar liefst verdubbeld. Voorheen gaf Mazda drie jaar garantie op een nieuwe auto, maar dat wordt voortaan zes jaar garantie.

Diverse autofabrikanten hebben hun garantietermijn de laatste jaren verlengd. Sommige merken gaan daar heel ver in. Zo biedt Toyota net als Lexus een reguliere garantietermijn van vijf jaar (of tot 200.000 kilometer), maar kun je tot maar liefst tien jaar garantie genieten als je jaarlijks je onderhoud bij een Toyota- of Lexus-dealer of een door die merken erkende reparateur laat uitvoeren. Ook Mazda breidt nu zijn garantietermijn uit en wel van drie naar zes jaar.

De fabrieksgarantie van zes jaar geldt tot een kilometrage van 150.000 kilometer en is gekoppeld aan de auto. Dat betekent dus gewoon weer dat de garantie bij verkoop overdraagbaar is aan de volgende eigenaar. Op achteraf gemonteerde accessoires geeft Mazda drie jaar garantie. Verder geeft Mazda drie jaar lakgarantie, twaalf jaar carrosseriegarantie en acht jaar garantie (of tot 160.000 kilometer) op de batterij van een geëlektrificeerd model.

PRIVATE LEASE Mazda

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.