Mazda MX-5 GT alsnog in productie

Mazda MX-5 GT Concept
De Mazda MX-5 GT Concept kon op het Goodwood Festival of Speed op veel enthousiasme rekenen. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: in Engeland wordt de auto daadwerkelijk verkrijgbaar.

De MX-5 GT zal niet verkocht worden via de officiële verkoopkanalen van Mazda, maar door Jota Sports. Dat is natuurlijk geen toeval: Jota was ook verantwoordelijk voor de ombouw van de concept-car. Hoewel dat oranje gevaarte in de eerste plaats opviel door zijn spraakmakende uiterlijk zit het grootste nieuws onder de motorkap. Jota weet de computer zo te programmeren dat de 2.0 viercilinder ondersteund door een sportuitlaat 208 in plaats van 160 pk levert. Een verlaagd onderstel zorgt bovendien voor nog betere gooi-en-smijtkwaliteiten dan de standaard auto.

Ook de uiterlijke opsmuk wordt verkijgbaar bij Jota. De concept car had onder meer spatbordverbreders, een splitter, zwarte wielen en natuurlijk die opvallende oranje kleur. Het GT-pakket is een echt tuning-product, wat betekent dat geïnteresseerden eerst een standaard MX-5 moeten kopen en die dan kunnen laten ombouwen. Prijzen zijn nog niet bekend, maar volgens Auto Express wordt een complete auto niet duurder dan 30.000 pond. Met de kwaliteit zit het waarschijnlijk wel goed: GT-kopers krijgen gewoon drie jaar garantie.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum