Mazda 6 aangescherpt, krijgt speciale jubileumeditie

Modeljaarupdate

Mazda 6
Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6

De Mazda 6 bestaat alweer 20 jaar! Mazda viert dat niet alleen met een speciale 20th Anniversay Edition, maar ook met ander nieuws voor de inmiddels tien jaar oude derde generatie.

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat de eerste generatie van de Mazda 6 in de Nederlandse showrooms te bewonderen was. De 626-opvolger legde Mazda in het eerste decennium van deze eeuw geen windeieren in ons land, daarna liepen de verkopen terug. De huidige Mazda 6 verscheen in augustus 2012 en is dus aardig op leeftijd. Dat is te merken aan de verkopen, dit jaar zijn er tot op heden 147 van verkocht. Het weerhoudt Mazda er niet van om de 6 nog eens aan te scherpen, want hij moet nog even door. Ook staat het stil bij het jubileum van de 6.

Mazda scherpt de stuurbekrachtiging aan, voorziet de 6 standaard van Cruising & Traffic Support (adaptieve cruisecontrol), een stuurassistent en ook kan het infotainment voortaan standaard overweg met Apple CarPlay en Android Auto. Er komen twee uitvoeringen bij die enkel in combinatie met de 194 pk sterke SkyActiv-G 2,5-liter benzinemotor leverbaar worden: Homura en Takumi. De Humora-uitvoering is al even bekend, maar wordt iets aangepast. De bij de 6 normaal gesproken verchroomde accenten maken plaats voor zwarte exemplaren en verder staat de 6 als Homura op speciale zwarte 19-inch lichtmetalen wielen. De nieuwe Takumi-uitvoering heeft juist wél verchroomde accenten en onderscheidt zich vooral vanbinnen van andere Mazda's 6. Zo tref je er nappaleren bekleding, is er 'Japans Sen-hout', suède en aluminium te vinden in de afwerking van het interieur en is er led-interieurverlichting.

Mazda 6

Mazda 6 in de nieuwe kleur Artisan Red.

Maar hoe zit het dan met dat jubileum? Nou, daarvoor haalt Mazda de gelimiteerde 20th Anniversary Edition van stal. Die heeft een gekleurd nappaleren interieur en speciale Artisan Red lakkleur. Je kunt hem eveneens bestellen in Rhodium White. Een chic maar bescheiden feestje dus. De 20th Anniversary Edition is er alleen met de 2.5. Behalve die 194 pk sterke krachtbron kun je in combinatie met andere uitvoeringen nog gaan voor de 165 pk sterke SkyActiv-G 2.0. In alle gevallen heeft de Mazda 6 een zestraps automaat. De prijzen en het gehele keuzepalet worden later bekend.

PRIVATE LEASE Mazda 6

Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 Centre-Line (4D/6A)
€ 765
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.