Maserati herziet Quattroporte

Uiterlijke wijzigingen en nieuwe uitvoeringen

Maserati herziet Quattroporte
Maserati herziet QuattroporteMaserati herziet QuattroporteMaserati herziet QuattroporteMaserati herziet QuattroporteMaserati herziet QuattroporteMaserati herziet QuattroporteMaserati herziet QuattroporteMaserati herziet Quattroporte
Geen Facelift Friday, maar Facelift Monday vandaag. Na de herziene versie van Renault's Clio maken we nu kennis met een geretoucheerde variant van een wat hoger gepostioneerd model: de Maserati Quattroporte.

Net als die Clio onderscheidt de Maserati zich aan de buitenkant vooral met z'n subtiel anders vormgegeven bumpers. De achterbumper krijgt een diffuser-achtige zwarte kin mee, de voorbumper nieuwe luchtinlaten. De verticale chroomstrips in de grillle maken het vooraanzicht net wat indrukwekkender. Die grille is bovendien voorzien van een afsluitsysteem dat in samenwerking met enkele andere details moet zorgen voor een met 10 procent afgenomen luchtweerstand. Dit resulteert in een marginaal toegenomen topsnelheid voor alle motoren, waaraan overigens niets verandert.

Ook binnenin kunnen we spreken van traditioneel faceliftwerk. Vaste bezoekers van deze site kunnen dan meteen het herziene infotainment afvinken, dat in dit geval bediend wordt middels een 8,4-inch touchscreen. Het systeem kan overweg met Apple CarPlay en Android Auto en laat zich ook met de grote, centraal geplaatste draaiknop bedienen.

Om de Quattroporte met z'n tijd mee te laten gaan komen de Italianen met een pakket rijassistentie-systemen. Cruise control die de auto tot in stilstand netjes achter de voorganger houdt, Lane Departure Warning en een remassistent maken daar onderdeel vanuit.

Twee 'lijnen'

Op de V6-modellen (diesel, S en S Q4) kunnen klanten vanaf nu kiezen uit twee pakketten: 'GranLusso' en 'GranSport'. Net als bij bijvoorbeel BMW legt de ene het accent op luxe en de andere (de naam zegt het al) op sportiviteit. De GranLusso onderscheidt zich onder meer met bijzondere bekledingsmaterialen en chromen accenten aan de buitenzijde, de GranSport krijgt sportstoelen, een sportstuur en een heleboel andere sportieve accenten mee. Ook op V8-topmodel GTS zijn beide 'lijnen' leverbaar, alleen hoeft er dan - in tegenstelling tot bij de V6-modellen - niet voor te worden bijbetaald.

Hoewel de Quattroporte in Nederland een behoorlijk zeldzame verschijning is doet Maserati wereldwijd goede zaken met z'n grootste sedan. Het merk verkocht in de afgelopen drie jaar 24.000 exemplaren, waarvan er overigens opvallend veel naar een Chinese vrouw gingen. De vernieuwde Quattroporte is per direct te bestellen.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.