Managementwissel bij software-tak Volkswagen

Audi leidend

Volkswagen ID.3

Het hing al in de lucht en inmiddels is het ook officieel: Christian Senger zwaait af als CEO van de software-tak van de Volkswagen Group. De hele afdeling komt voortaan onder het leiderschap van Audi te vallen.

Onlangs doken er al geruchten op dat de huidige topman van Volkswagens software-ontwikkeling uit zijn functie ontheven wordt. Nu is de kogel door de kerk: Christian Senger (46) wordt opgevolgd door de van BMW afkomstige Dirk Hilgenberg. Laatstgenoemde was voorheen verantwoordelijk voor productie en engineering bij BMW, onder andere in de Verenigde Staten. Het waarschijnlijk belangrijkste deel van zijn CV voor zijn nieuwe functie is dat Hilgenberg al in 2002 aan het roer kwam te staan van BMW's IT-ontwikkeling. Overigens heeft ook Senger eerder voor BMW gewerkt.

Dirk Hilgenberg (VW/Audi)

Dirk Hilgenberg

De 'Car.Software' genaamde software-afdeling van de Volkswagen Group wordt tegelijkertijd met deze verandering ook officieel overgeheveld naar Audi. Dat kwam eerder al naar buiten op basis van een uitspraak van Volkswagen Group-topman Herbert Diess. Voortaan zal Audi onder leiderschap van CEO Markus Deusmann ook dit aspect van de gehele groep onder zijn verantwoordelijkheid krijgen. Het hoort bij de nieuwe algehele hoofdverantwoordelijkheid van Audi voor de R&D van de Volkswagen Group. Car.Software verhuist niet alleen op papier, maar ook fysiek. De software-afdeling werkt voortaan vanuit Ingolstadt.

Dat Audi de verantwoordelijkheid krijgt, is zoals gezegd een duidelijk gepland onderdeel van het bredere plan om Audi leidend te maken voor het concern. Dat Hilgenberg Senger vervangt, is mogelijk een ingewikkelder verhaal. Onder Sengers leiding kwam onlangs de software van onder andere de Volkswagens ID.3 en de Golf in opspraak. Daar zouden grote problemen mee zijn (geweest), al zegt Volkswagen de situatie altijd volledig onder controle gehad te hebben. Audi-CEO Deusmann bedankt Senger hoe dan ook voor zijn 'pionierswerk' en het concern geeft in een officiële verklaring aan dat er voor hem een 'nieuwe hooggeplaatste functie' binnen Volkswagen wordt gezocht.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.