‘Volkswagen maakt Audi eindverantwoordelijke voor software’

Verandering na problemen

Audi SQ7 en SQ7 TFSI Europa

Het blijft rommelen in de wereld van Volkswagen-software. De Duitse autogigant zou nu van plan zijn om premiumdochter Audi verantwoordelijk te maken voor de software-ontwikkeling, in een poging verdere problemen te voorkomen.

“Het zwaartepunt van de software-ontwikkeling verhuist van Wolfsburg naar Ingolstadt.” Volgens Automotive News Europe is dat wat Volkswagen-CEO Herbert Diess tijdens een digitaal overleg ronduit heeft gezegd.

De stap moet in elk geval leiden tot minder problemen, want dat is waar het gedoe omtrent software bij Volkswagen allemaal mee begon. Zowel de nieuwe Golf (, in elk geval de Skoda Octavia) als de elektrische ID.3 kampte aan het begin van de carrière met softwareproblemen, waardoor respectievelijk afleveringen (Golf) en de marktintroductie (ID.3) langer op zich lieten wachten dan gepland. Of de consument behalve het uitblijven van problemen nog meer zal gaan merken van eventuele door Audi ontwikkelde software zal de toekomst moeten uitwijzen.

Volgens Carscoops concludeerden insiders dat de ID.3-software simpelweg te gehaast was ontwikkeld, wat gezien het belang van de auto niet geheel onlogisch lijkt. De problemen met de twee belangrijke nieuwkomers leidden eerder deze week ook al tot geruchten over het vertrek van software-baas Christian Senger, die op het moment van schrijven evengoed ‘Head of Software Volkswagen Group’ op zijn LinkedIn-pagina heeft staan.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.