Londen ten strijde tegen supercar-invasie

Ook 'spotters' aangepakt

Londen supercars
Londen supercarsLonden supercarsLonden supercarsLonden supercarsTVR Tuscan in Londen
De Britse politie gaat wederom hard optreden tegen de vele supercarrijders die Londen onveilig maken. Ook de autospotters die erop afkomen moeten goed opletten, want de drukte leidt tot gevaarlijke situaties.

Londen is al jaren de plek waar met name Arabische rijken iedere zomer hun supercars laten zien. Wie regelmatig op YouTube te vinden is weet waarschijnlijk wel dat men zich daar niet altijd aan de regels houdt. 'Revven', snel accelereren en het maken van burnouts is een garantie voor aandacht en dat is precies waar het veel van de gefortuneerde bezoekers om te doen is.

Dat het iedere zomer raak is in Londen is geen geheim en dat is voor enorme aantallen autospotters reden om de Engelse hoofdstad te bezoeken. Ansho Bijlmakers komt er al jaren en ziet een duidelijke trend: "De vaak erg jonge bezoekers rennen er letterlijk overal rond. In 2010 was er op autogebied feitelijk meer te zien, maar kwamen er veel minder mensen op af." De reden is volgens de Nederlanse fotograaf duidelijk: "Ik denk dat deze liefhebberij en de drang om Londen te bezoeken met name door social media sterk worden aangejaagd. Bekende spotters als Shmee150 zijn een groot voorbeeld voor dit publiek".

Omdat omwonenden de herrie en drukte helemaal zat zijn en de supercarparade gevaarlijke situaties oplevert, gaat de politie in Chelsea en Kensington nog harder tegen de gekte optreden dan voorheen. Volgens The Guardian wordt iedereen onnodig overlast veroorzaakt direct bestraft en moeten ook over straat rennende en het verkeer blokkerende autospotters inbinden. Op de eerste avond van het nieuwe beleid werden er dertien mensen weggestuurd en zeven boetes uitgedeeld, meldt de politie.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.