Lincoln Zephyr Reflection is nieuwe designstudie

Focus op China

Lincoln Zephyr Collection Preview Car

Lincoln heeft een nieuw studiemodel klaargestoomd dat luistert naar de naam Zephyr Reflection. Die laat volgens Lincoln zien hoe een nieuw specifiek voor de Chinese markt bestemde sedan zou kunnen worden vormgegeven.

De Zephyr Reflection is een ogenschijnlijk concrete vooruitblik op een model dat Lincoln puur en alleen op de Chinese markt gaat voeren. Lincoln noemt 'm officieel nog een 'preview' en dus zitten er her en der conceptuele glimmertjes op die het productiestadium mogelijk niet halen. Het design van de Zephyr Reflection oogt een tandje strakker en doet dynamischer aan dan dat van auto's als de Continental, MKZ en de SUV's die Lincoln in de Verenigde Staten op de menukaart heeft staan. Waarom de uiteindelijke productieversie alleen in China op de markt komt? Dat heeft waarschijnlijk met zijn SUV-vorm te maken. De Continental en MKZ zijn in de Verenigde Staten wegens teruglopende vraag naar traditionele sedanachtigen geen lang leven meer beschoren. De Chinese consument lijkt nog wel voor een vierdeurs te porren.

Lincoln MKZ

De Zephyr Reflection heeft een opvallend agressief ogend front met platte ledkoplampen die met elkaar worden verbonden door een aluminium strip. De gelikt gelijnde vooruitblik heeft een sterk aflopende daklijn en is ook aan de achterzijde van brede verlichting voorzien. Met het sportiever ogende design zegt Lincoln vooral de jongere Chinese klant aan te willen spreken. Net zo nieuw als het exterieur is het binnenste van de Zephyr Reflection. Het gros van het dashboard bestaat uit een breed paneel waarin - waarschijnlijk net als in de nieuwe Ford Evos - een digitaal instrumentarium en een gigantisch 4k-infotainmentscherm zijn ondergebracht. Mogelijk dient de Zephyr Reflection als vooruitblik op een nieuwe MKZ, maar daarover zegt het merk nog niets.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.