Lincoln Model L100 Concept: verleden ontmoet toekomst

Het mag weer

Lincoln Model L100 Concept
Lincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 ConceptLincoln Model L100 Concept

De Amerikaanse luxemerken lijken steeds meer oog te hebben voor een moderne interpretatie van ouderwetse luxe. Ditmaal is het Lincoln dat met de Model L100 Concept vooruitblikt op nieuw design.

Wie Lincoln een warm hart toedraagt, weet misschien wel dat de Model L de eerste auto van het merk was. Met deze L100 Concept brengt Lincoln een hommage aan dat klassieke luxepaardje, al heeft Lincolns nieuwe studiemodel er op designvlak natuurlijk helemaal niets mee gemeen. De L100 is namelijk een lel van gestrekte coupé.

Lincoln Model L100 Concept

Lincoln Model L100 Concept

Uiteraard is de Lincoln L100 Concept overladen met typische details die bij een concept-car horen. Zo is de wijze waarop het studiemodel zich opent tamelijk bizar. De enorme en aan de achterzijde scharnierende portieren slaan open, terwijl ook het dak omhoog openslaat. Het ontwerp van de auto zelf is vrij van een overdaad aan conceptuele poespas. De Model L100 Concept oogt met zijn strakke maar afgeronde lijnen zelfs klassiek, hoewel de wielen en de verlichting weer heel modern ogen.

Lincoln Model L100 Concept

Lincoln Model L100 Concept

Met de Model L100 Concept laat Lincoln zien hoe het de toekomst van een grote luxueuze elektrische auto ziet. Zelf rijden hoeft daarin niet, de Model L100 Concept is op papier in staat om geheel zelfstandig zijn gang te gaan. Daarnaast geeft Lincoln al iets weg over de batterijen, die zouden namelijk een enorme energiedichtheid hebben. Dat doet vermoeden dat ook Lincoln zich een pakket solid-state batterijen in de auto voorstelt. Omdat de Model L100 Concept een autonome auto is, is het interieur heel anders vormgegeven dan je gewend bent. We zien loungebanken, een voetenbank en een groot bedieningspaneel waarmee de auto is aan te sturen. Daarnaast zijn de (voet)banken om te klappen zodat je aan weerszijden van het interieur tegenover elkaar kunt zitten.

Het lijkt erop dat de grote Amerikaanse luxemerken hun aandacht voor grote luxueuze lage modellen weer hervonden hebben. Zo liet Buick in juni de Wildcat EV Concept zien en toverde Cadillac in de vorm van de Celestiq zijn opulente elektrische vlaggenschip uit de hoge hoed.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.