Lincoln Zephyr: Ford Mondeo met glimmers

Inclusief megascherm

Lincoln Zephyr

Ford brengt in China een geheel nieuwe Mondeo op de markt die aan Europa voorbijgaat. Die  Mondeo krijgt van zustermerk Lincoln een premiumbroertje. Dit is de Lincoln Zephyr.

Onlangs konden we het Mondeo-mysterie voor het grootste deel ontrafelen. Ford brengt in China namelijk een geheel nieuwe Mondeo op de markt, een met designelementen van de Evos doorspekte sedan die door samenwerkingsverband Changan Ford speciaal voor de Chinese markt is ontwikkeld. De Ford Mondeo krijgt in China een luxueus zustermodel naast zich. We heten welkom: de Lincoln Z.

Lincoln Zephyr

Lincoln Zephyr

Hoewel Lincoln zijn nieuwe sedan overal aanduidt als 'Z', heet de auto stiekem Zephyr. Die historisch verantwoorde modelnaam lezen we ook op de achterklep. Verrast het uiterlijk van deze nieuwe Lincoln je niet? Dat kan natuurlijk goed kloppen. De algehele vorm van de auto komt overeen met die van de nieuwe Mondeo en daar komt bij dat we je ook de Zephyr al eens hebben kunnen laten zien. Om het feest der herkenning nog groter te maken: de Zephyr is de productieversie van de eerder dit jaar gepresenteerde Zephyr Reflection, een studiemodel waarop hij als twee druppels water lijkt.

Lincoln Zephyr

Lincoln Zephyr

De Lincoln Zephyr heeft verzonken handgrepen en de auto wordt met meer optische liflafjes opgediend dan de Mondeo. Zo heeft het model en enorme grille met diverse chroomkleurige glimmers en loopt er vanuit het voorscherm een strip over het voorportier. De Zephyr heeft verzonken handgrepen, in zwart uitgevoerde A-stijlen en een interieur met daarin een immens display. Het scherm meet maar liefst 27 inch en vult nagenoeg de complete breedte van de auto. De Zephyr heeft een geblazen 2.0 viercilinder benzinemotor die de sedan in 6,3 tellen naar de 100 km/h laat sprinten. Zijn vanafprijs ligt in China op omgerekend zo'n €35.300.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.