Lincoln Star Concept: statement met enorme frunk

Toekomstivisie

Lincoln Star Concept
Lincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star ConceptLincoln Star Concept

Lincoln heeft een studiemodel gepresenteerd dat luistert naar de naam Star Concept. De Lincoln wordt prachtig omschreven als 'de ster aan de hemel' die het merk moet leiden naar een volledig elektrische toekomst.

Ook Lincoln heeft op elektrovlak grote plannen. Het merk heeft momenteel nog geen enkele elektrische auto in het gamma, maar dat gaat spoedig veranderen. Omstreeks 2025 moet ongeveer de helft van het verkoopvolume van Lincoln uit elektrische auto's bestaan. Dat betekent natuurlijk dat de Amerikanen voor die tijd diverse EV's introduceren. Tot 2025 voegt Lincoln drie elektrische modellen aan zijn gamma toe, een vierde volgt in 2026. De Star Concept geeft een glimp van Lincolns EV-toekomst.

Dat de Lincoln Star Concept een SUV is, verbaast ongetwijfeld niemand. Ondanks de stortvloed aan nieuwe en conceptuele elektrische SUV's is de Star Concept een interessante. Hij laat namelijk in grote lijnen zien met welke designsaus Lincoln zijn elektrische auto's overgiet. Het ontwerp van de Star Concept lijkt dan ook in vrijwel niets op wat je momenteel van het merk kent. We zien een auto zonder al te veel uiterlijke poespas, al ontkomt Lincoln er niet aan om van de verlichting zowel aan de voor- als achterzijde een bombastisch feestje te maken. We zien platte kijkers, een verlichte grille, een brede strook ledverlichting aan de achterzijde met eromheen een stel vrolijk verlichte streepjes. Zijn er nog meer lichtgevende details? Nou, kijk maar eens naar de wielkasten en naar de Lincoln-logo's op de voorportieren.

Lincoln Star Concept

Lincoln

De vierwielaangedreven Star Concept - waarvan Lincoln verder geen technische gegevens vrijgeeft - heeft in tegenstelling tot concretere elektrische modellen een gigantische opbergruimte onder de 'motorkap'. De voorklep scharniert in zijn geheel omhoog en de voorbumper is in staat om als een lade naar voren te schuiven. Dat een dergelijke 'schuiflade' het productiestadium haalt is onwaarschijnlijk, maar Lincoln lijkt in ieder geval te hinten naar een elektrische SUV met een forse frunk.

Geen studiemodel zonder futuristisch interieur en op dat vlak stelt de Star Concept niet teleur. De SUV heeft twee zitrijen die gevuld zijn met opvallend vormgegeven stoelen. De achterste zitrij heeft weelderige zetels die in een privévliegtuig niet zouden misstaan. De voorstoelen kunnen volledig worden omgedraaid zodat je naar de achterpassagiers kunt kijken. Dat lijkt erop te wijzen dat Lincoln serieuze plannen heeft op het gebied van volledig autonome auto's. Het dashboard is goeddeels een over de volledige breedte van de cockpit lopend display, al vinden we ook lager op de middenconsole een scherm.

Wat we van de Star Concept in de praktijk gaan terugzien? In Europa in ieder geval helemaal niets, Lincoln is hier namelijk niet actief en moederbedrijf Ford lijkt geen plannen te hebben om het merk naar ons deel van de wereld te halen.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.