Lincoln Anniversary Concept: Amerikaanse weelde voor 2040

Een van de vier

Lincoln Anniversary
Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary Lincoln Anniversary

Lincoln heeft een reeks foto's vrijgegeven van de Anniversary Concept, een studiemodel waarvan het zelf geen enkele lijn op papier heeft gezet. Dat maakt de Anniversary echter niet minder interessant. Alleen al het feit dat Lincolns nieuwe showauto géén SUV of cross-over is, is meer dan verfrissend te noemen.

Vier auto-ontwerpers in opleiding van het in de Amerikaanse staat Californië gelegen ArtCenter College hebben van Lincoln de opdracht gekregen om 'de Lincoln van het jaar 2040' te ontwerpen. Dat leverde vier toekomsvisies op waarvan Lincoln de eerste nu uitgebreid laat zien: de Anniversary.

De Anniversary is een vierzitter waarover verder eigenlijk helemaal niets bekend is, behalve dat de auto tot de nok van het dak gevuld zou zijn met 'digitale technologie'. Op een productieversie hoef je niet te rekenen.

Het lijkt er sterk op dat Lincoln de overige drie designstudies in een later stadium presenteert. Er komt nog een auto aan die Glider heet en geïnspireerd is op de Zephyr- en Continental-modellen van Fords luxedivisie. De resterende twee toekomstvisies zijn een SUV en een volledig autonome 'cruiser' met zes zitplaatsen.

De laatste concept-car die wél afkomstig was van de designtafel van Lincoln, was de Zephyr Reflection Concept. Met die showauto gaf de fabrikant een impressie van hoe een toekomstige voor de Chinese markt bestemde nieuwe sedan zou kunnen worden vormgegeven.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.