'Lexus LF-LC heeft hoge prioriteit'

Lexus LF-LC
Lexus LF-LCLexus LF-LCLexus LF-LCLexus LF-LCLexus LF-LCLexus LF-LCLexus LF-LCLexus LF-LC
Het is Lexus menens met de LF-LC Concept. Dat blijkt niet alleen uit de woorden van de Europese CEO Paul van der Burgh, ook op de Autoshow van Sydney is de auto weer te zien. Voor de gelegenheid heeft Lexus de concept een andere kleur gegeven.

Op de Autosalon van de Parijs was de Lexus LF-LC niet te zien, maar voor de Autosalon van Syndey heeft het merk de auto weer uit de berging gerold. In Detroit had de concept-car nog een rode kleur, in de Australische metropool heeft-ie een fraaie blauwe kleur. De Lexus LF-LC Concept won op de NAIAS overigens de prijs voor mooiste auto van de show.

In Parijs spraken wij met Paul van der Burgh, CEO van Lexus Europe. Het gesprek kwam ook op de LF-LC Concept: "Door alle positieve reacties op de LF-LC willen wij die auto maar wat graag in productie nemen. Dat is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Het bijzondere design van de concept-car willen we graag behouden, maar dat maakt het project wel tot een grote uitdaging voor de ingenieurs. En dat betekent dat we tijd nodig hebben."

Van der Burgh vervolgt: "We willen de LF-LC productieauto vol stoppen met geavanceerde techniek. Niet alleen hybridetechniek, maar ook constructies met bijzondere materialen. Dus het duurt sowieso nog een paar jaar voor het project klaar is. Het feit dat we zo inzetten op dit project, betekent automatisch ook dat projecten die minder prioriteit hebben ook op de langere baan worden geschoven. Je kunt je ingenieurs immers maar één keer inzetten."

Ons volledige interview met Paul van der Burgh is te lezen in AutoWeek 43, die vanaf woensdag 24 oktober in de winkels ligt.

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 699
 
Lexus
Lexus ES 300h Comfort Line (4D/CVT)
€ 925
 
Lexus
Lexus RZ 450e Comfort Line (5D/CVT)
€ 969
 
Lexus
Lexus NX 450h+ 4WD Executive Line (5D/CVT)
€ 1.355
 

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.