Lexus IS 500 F Sport Performance is herboren IS-F

De IS F is terug met 5.0 V8

Lexus IS 500 F Sport Performance
Lexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport PerformanceLexus IS 500 F Sport Performance

Lexus geeft de machtige IS F een opvolger. Het merk voegt deze buitenissige IS 500 F Sport Performance toe aan de line-up van de vorig jaar gefacelifte IS. Hij krijgt net als zijn illustere voorganger een machtige V8 onder de kap en richt daarmee zijn vizier op de BMW M3.

De F-versie die Lexus van de tweede generatie IS leverde, was met zijn 423 pk en 505 Nm sterke 5.0 V8 het absolute topmodel van het IS-gamma. De derde generatie IS heeft nooit een volwaardige F-variant gekregen en nu Lexus in Europa de IS niet meer levert, komt er ook geen IS F meer naar ons land. We kijken met enige jaloezie naar de Amerikaanse markt. De vorig jaar grondig gefacelifte is er voortaan als IS 500 F Sport Performance. Jawel, gewoon met 5.0 V8!

Lexus IS 500 F Sport Performance

Lexus IS

De IS is het eerste model van Lexus dat aan het nieuwe F Sport Performance-label wordt gehangen. De IS 500 F Sport Performance geldt in feite als spiritueel opvolger van de IS F van weleer. Onder de kap rust een 479 pk en 536 Nm sterke atmosferische 5.0 V8, een aangepaste versie van de machine die ook in de RC F dienstdoet. De speciale IS, die alleen in de Verenigde Staten en Canada op de markt komt, heeft een achttraps automaat die Lexus ook in de 315 pk sterke subtopper van de IS monteert. De IS 500 F Sport Performance is in staat in 4,5 tellen naar een snelheid van 97 km/h (60 mph) te denderen. De auto is ondanks zijn V8 en een speciaal uitlaatsysteem met historisch verantwoorde, diagonaal boven elkaar geplaatste uitlaatpijpen slechts 65 kilo zwaarder dan de IS 350. Ook bijzonder leuk: de IS 500 F Sport Performance is gewoon een achterwielaandrijver.

Lexus IS 500 F Sport Performance

Lexus IS

Lexus geeft de IS 500 F Sport Performance onder meer een adaptief onderstel en een sperdifferentieel. De dempers aan de achterzijde zijn vervangen voor exemplaren van Yamaha en er gaat extra krachtige remmerij schuil achter het speciale 19-inch lichtmetaal. Uiteraard is de stuurinrichting volgens Lexus een stuk directer dan die van de conventionelere IS-types.

Vanbuiten is de IS 500 F Sport Performance ook te herkennen aan de motorkap die zo'n 5 centimeter is verhoogd om ruimte te maken voor de achtcilinder die eronder is gehuisvest. Aan zowel de voor- als achterzijde zien we sportief ogend bumperwerk, het chroomwerk is rondom vervangen door zwarte afwerking en bovenop de indrukwekkende IS-bips zien we een achterspoiler.

Zoals gezegd komt de Lexus IS 500 F Sport Performance niet naar Nederland en dat maakt het ontbreken van de huidige IS op de Nederlandse markt misschien wel tot een nog groter gemis.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.