Leasemaatschappijen vallen in de prijzen

Best gewaardeerde op een rij

AutoWeek 46 Magazine multitest private lease
Bij een tevredenheidsonderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders zijn vier leasemaatschappijen in de prijzen gevallen. Zij oogstten elk in hun eigen categorie de hoogste waardering. Voor dit onderzoek gaven ruim 8.000 respondenten hun mening.

Dit jaar werd het onderzoek, dat in opdracht van Vereniging Zakelijke Rijders wordt uitgevoerd, voor de zevende keer gehouden. In het verleden waren het alleen de berijders die konden stemmen op de beste leasemaatschappij. Dit jaar waren er twee nieuwe categorieën, 'Tevredenheid onder Wagenparkbeheerders' en 'Tevredenheid onder Private Lease-rijders'. In totaal deden 8.000 respondenten mee aan het onderzoek, onder wie 2.000 private-lease-rijders.

De prijs voor de 'Beste Leasemaatschappij 2017/2018' in de categorie grote leasemaatschappijen werd overhandigd aan ALD Automotive. Alphabet eindigde als tweede en Arval bemachtigde de derde plaats. In de categorie middelgroot/klein ging Friesland Lease er met de eerste plaats vandoor. Onder de wagenparkbeheerders werd het meest gestemd op Athlon. Bij de laatste categorie, die van Private Lease, werd Alphabet de winnaar. ALD Automotive werd hier nummer twee en Ikrij.nl eindigde als derde.

Gemiddeld scoren de leasemaatschappijen samen een 8,1 als rapportcijfer en hebben zij een Net Promoter Score (NPS) van 31. Met deze NPS meet je de klantloyaliteit. De score kan variëren tussen de -100 en de +100. Een NPS die boven de nul uitkomt, is gewoon goed, een score van boven de 50 is excellent.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.