Land Rover Defender 130: 5,10 meter lang en plek voor acht

Overhang te over

Land Rover Defender 130
Land Rover Defender 130 PatentLand Rover Defender 130 PatentLand Rover Defender 130 PatentSpyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130

Land Rover komt op 31 mei met een nieuwe carrosserievariant van de Defender. De korte driedeurs Defender 90 en de reguliere vijfdeurs Defender 110 krijgen dan gezelschap van de extra lange Defender 130.

Al voor de onthulling van de huidige generatie Land Rover Defender was duidelijk dat de SUV niet alleen als korte driedeurs 90 en vijfdeurs 110, maar ook als extra lange 130 zou worden geleverd. Land Rover geeft nu een eerste officiële afbeelding van de Defender 130 vrij en noemt direct de datum  waarop die nieuwe carrosserievariant van de Defender wordt gepresenteerd: 31 mei.

De Defender 130 belooft een lel van een SUV te worden. Volgens eerdere gelekte informatie wordt hij – zonder het reservewiel achterop meegerekend – 5,10 meter lang. Ter vergelijking: dat is 34 centimeter langer dan de Defender 110,  15 centimeter langer dan de nieuwe Range Rover Sport en zelfs nog 5 centimeter langer dan de nieuwe Range Rover.

Land Rover Defender 130 Patent

Land Rover Defender 130 (patent)

Waar de Land Rover Defender 130 al die ruimte voor nodig heeft? Voor extra gezelligheid aan boord uiteraard. De Defender 130 wordt namelijk een achtzitter met twee stoelen voorin en twee zitrijen waar drie personen op kunnen plaatsnemen. De Defender 110 is er met maximaal zeven zitplaatsen. Land Rover lijkt de wielbasis van de Defender 130 overigens niet noemenswaardig groter te maken dan die van de 110. De meeste nieuwe ruimte wordt gecreëerd door het vergroten van de overhang aan de achterkant. De Defender 130 is eerder al in testkostuum opgedoken en in januari dit jaar konden we je de extra lange Defender 130 al op patentbeeld laten zien.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum