Land Rover Defender als extra lange 130

Defender XXL

Spyshots Land Rover Defender 130
Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130Spyshots Land Rover Defender 130

Het leveringsgamma van de Land Rover Defender is al behoorlijk uitgebreid, maar nog niet voltooid. Er zit een Defender 130 in het vat, een versie die nog een stuk forser wordt dan de momenteel langste Defender, de 110. Op deze set spionagefoto's is die Defender XXL voor het eerst te zien.

Land Rover levert de Defender in twee formaten. De (zonder reservewiel gemeten) 4,32 meter lange Defender 90 heeft de 4,76 meter lange Defender 110 boven zich. Die 110 krijgt op zijn beurt de Defender 130 boven zich, een versie waar we al voor de officiële onthulling van de Defender lucht van kregen. Op deze set spionagefoto's is die Defender voor het eerst te zien. Inderdaad, het wordt een behoorlijke jongen. De Defender 130 wordt op basis van eerder gelekte en achteraf correct gebleken gegevens zonder reservewiel achterop maar liefst 5,10 meter lang. Dat maakt 'm maar liefst 34 centimeter langer dan de Defender 110. Sterker nog, de Defender 130 valt daarmee wat lengte betreft tussen de Range Rover Sport (5 meter) en Range Rover (5,2 meter).

Spyshots Land Rover Defender 130

Land Rover Defender 130

Land Rover lijmt ogenschijnlijk slechts een stuk extra koets op de Defender 110, de wielbasis van de 130 lijkt namelijk niet groter dan die van de 110. De Defender 130 wordt door Land Rover waarschijnlijk gepositioneerd als het luxepaardje van de Defender-familie, een auto die derhalve alleen met de krachtigere aandrijflijnen en in combinatie met de hogere uitrustingsniveaus beschikbaar komt. We verwachten in ieder geval de D300, P400 en plug-in hybride P400e op de motorenlijst van de Defender 130, al valt niet uit te sluiten dat ook de extra lange Defender met de machtige 525 pk sterke 5.0 V8 met supercharger leverbaar wordt. Goed nieuws: de Defender 130 lijkt als achtzitter op de markt te komen en dat betekent: een stoeltje extra ten opzichte van de 110. Baas boven baas. Of Land Rover ook met een Defender 130 met open laadbak komt? Daar is officieel nog niets over bekend, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum