"Lamborghini komt met Reventón Roadster"

Lamborghini Reventón
Na de twintig exemplaren van de Lamborghini Reventón is het nu de beurt aan de open variant daarvan. Van die auto worden nóg minder exemplaren gebouwd.
De Engelse pers heeft er lucht van gekregen dat Lamborghini bezig is met een Roadster-versie van de Reventón. Die dichte Reventón werd in 2007 gepresenteerd en was een Murciélago met een buitenaards vormgegeven koetswerk. De twintig exemplaren, met een prijs van een miljoen euro zonder belastingen, waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De Roadster wordt nog schaarser en duurder dan zijn dichte broer. Er worden volgens de bronnen maar negen exemplaren gebouwd en de kale prijs bedraagt dit keer 1,2 miljoen euro. Da's voor de rijkaards geen belemmering: de eerste aanbetalingen zijn al binnen. Ter vergelijk: de Murciélago Roadster staat bij ons voor 454.920 in de prijslijst – dat is dus inclusief BTW en BPM. De Reventón Roadster gebruikt de motor van de onlangs in Genève gepresenteerde LP670-4 SV. Dat betekent dat hij twintig pk krachtiger is dan de coupé-versie. Verder is de auto direct afgeleid van de Murciélago Roadster. Diens primitieve tentdakje wordt ook gewoon voor deze versie gebruikt.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.