Dit is de tweede allerlaatste Lamborghini Aventador

Geïnspireerd op Miura Roadster

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae Roadster
Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae RoadsterLamborghini Aventador LP780-4 Ultimae RoadsterLamborghini Aventador LP780-4 Ultimae RoadsterLamborghini Aventador LP780-4 Ultimae RoadsterLamborghini Aventador LP780-4 Ultimae RoadsterLamborghini Aventador LP780-4 Ultimae Roadster

Lamborghini heeft voor de tweede keer de allerlaatste Aventador gemaakt. De productie van de supercar stopte eerder al eens, maar omdat een deel van de nog uit te leveren Aventadors tot de zeebodem was veroordeeld, hervatte het merk de productie eerder dit jaar. De állerlaatste is deze Aventador LP780-4 Ultimae Roadster in een speciale kleurstelling.

Die blauw-grijze kleurstelling is geïnspireerd op de enige Miura Roadster die het merk ooit bouwde, die in 1968 debuteerde op de motorshow van Brussel. Van de Aventador bouwde Lamborghini er een stuk meer: ruim 11.000 exemplaren verlieten de fabriekspoorten in Sant'Agata Bolognese. Daar komt nu voor de tweede keer een einde aan.

En wel met een Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae Roadster, de ultieme uitvoering van de supercar met V12-middenmotor. Om tot de specificatie van dit specifieke exemplaar te komen, wendde de Zwitserse koper zich tot het Ad Personam-programma van Lamborghini, waarbij klanten persoonlijke wensen tot in detail kunnen doorvoeren in de door hun te ontvangen auto. Dat is wat ons betreft voor dit laatste exemplaar op bijzonder smaakvolle wijze gedaan. De door zijn elfjarige levensloop heen steeds extremer vormgegeven Aventador is bepaald niet subtiel, maar in deze kleurstelling krijgt hij - bijna - iets elegants. Een waardige tweede uitzwaaier, voor Lamborghini het doek trekt van de opvolger van de Aventador.

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae Roadster

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.