Kwartaalcijfers BMW: minimale stijging

Maart beste verkoopmaand ooit

BMW plug-inhybride PHEV

Ook BMW brengt een financieel rapport uit met de eerste kwartaalcijfers van dit jaar. BMW en Rolls-Royce blijken een goede start van 2019 te kennen, Mini loopt een beetje achter.

Sinds de eerste dag van dit jaar ontving de BMW Group 605.333 koopcontracten. Daarmee zet de autogroep een minimale groei van 0,1 procent in vergelijking met vorig jaar neer. In het eerste kwartaal van vorig jaar verkocht het concern wereldwijd 704 auto’s minder. In maart van dit jaar verkochten de merken samen 263.319 voertuigen. Volgens BMW was het daarmee de beste verkoopmaand ooit. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is dat een groei van 2,8 procent.

BMW als losstaand merk heeft met grote afstand de meeste touwtjes in handen. Dit jaar werden 519.307 wereldburgers met hun nieuwe BMW verblijd: een groei van 0,4 procent in vergelijking met vorig jaar. De nieuwe 3-serie wordt met open armen ontvangen, want zijn aandeel groeide met 10,8 procent in vergelijking met de derde maand van vorig jaar. Op elektrisch gebied doet de i3 goede zaken met een verkoopgroei van 16,2 procent (9.227 stuks).

Bij Rolls-Royce noteren we een indrukwekkende kwartaalgroei van 49,4 procent. Daarvoor was de verkoop van 1.206 auto’s nodig. Bij Mini liep het minder storm met een verkoopdaling van 1,8 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. 84.820 klanten kochten wereldwijd dit jaar een nieuwe Mini.

Pakken we de wereldkaart erbij, dan blijkt China een positieve invloed uit te oefenen op de verkoopcijfers. Na Europa, waar het aandeel gelijk bleef met ruim 270.000 auto’s, is de Aziatische markt de belangrijkste voor BMW. In heel Azië verkocht BMW 216.841 auto’s, waarvan 168.434 exemplaren in China (+10,1 procent). In thuisland Duitsland daalde de verkoop het afgelopen kwartaal met 3,5 procent.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.