'Kwart Belgen reed laatste maand met slok op'

Lekker drinken

Bier

Eén op de vier Belgische automobilisten heeft de afgelopen maand gereden terwijl hij mogelijk boven de wettelijke alcohollimiet zat. Dat blijkt uit de resultaten van de wereldwijde enquête van verkeersveiligheidsinstituten die op een congres in Brussel worden bekendgemaakt.

Van de 2000 ondervraagde Belgische bestuurders gaf 24 procent aan de laatste maand te hebben gereden nadat ze mogelijk boven de wettelijke limiet zaten. Daarmee scoort België opvallend slechter dan het Europese gemiddelde (13 procent). In Nederland en Duitsland was dat 9 procent. Van alle 32 bevraagde landen scoren de Belgen het slechtst. In Hongarije en Finland eindigden bovenaan met 4 procent.

Het Belgische verkeersveiligheidsinstituut Vias heeft het initiatief genomen voor de studie naar verkeersveiligheid. Volgens Vias blijkt dat de mentaliteit ten opzichte van alcohol in België nog veel te laks is.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.