Kort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK Space

Kort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK Space
Kort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK SpaceKort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK SpaceKort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK SpaceKort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK SpaceKort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK SpaceKort, smal en lekker hoog: Mitsubishi eK Space
Mitsubishi heeft weer een lekker eigenwijs karretje gepresenteerd. De eK Space is in elk opzicht kort, behalve in de hoogte.

Voordat we de hoofden op hol laten slaan, brengen wel alvast het slechte nieuws: de eK Space is en blijft voorbehouden aan de Japanse thuismarkt.

De eK Space is er weer eentje uit de kei-car categorie, wat betekent dat-ie maximaal over een driepitter met 660 cc mag beschikken. Ook z'n formaat is gebonden aan bepaalde waarden. De Japanners halen in dit geval de ruimte uit de hoogte, vandaar dat Mitsubishi hem schaart onder de 'Super Heights'.

Begin 2014 staat de eK Space in de Japanse showrooms. Dit soort kleintjes, vergelijkbaar met de Daihatsu Move en Suzuki Wagon R+ van weleer, staat bekend om z'n enorme hoeveelheid bergvakjes en andere praktische zaken. Geinig detail: de bediening van de airco gaat middels een panneel met aanraakknoppen. Ook z'n schuifdeur komt vast goed van pas in de overbevolkte straten van de Japanse steden.

Mitsubishi tovert gelijk met de eK Space de Custom-versie uit de hoge hoed. Zoals gebruikelijk is onder deze noemer, krijgt het kleintje een stoerdere neus, een spoilerpakketje rondom en een set spannendere wieltjes gemonteerd. Het Custompakket brengt geen technische wijzigingen met zich mee.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.